Whatsapp Bellen

Ontslag advocaat nodig?

Een advocaat inschakelen bij ontslag…

Maar heb je wel een advocaat nodig?

Dus, je hebt te maken met (dreigend) ontslag en je bent nu op zoek naar een goede advocaat.

Of je nu een advocaat zoekt in Amsterdam, Rotterdam of Den Haag. Er is één maar: je bent bang voor torenhoge advocaatkosten: “uurtje factuurtje” zoals dat heet.

Een ontslag advocaat kost al snel tussen tussen de 250 en 400 euro per uur. Zeg maar gerust: onbetaalbaar. En dat verdien jij niet, want het levert je onder de streep niks op.

Maak je geen zorgen. Want, even heel eerlijk: je hebt helemaal geen dure advocaat nodig.

Een advocaat is een jurist die er zijn beroep van maakt personen of partijen te verdedigen voor de rechter.

Typisch voor het arbeidsrecht is dat bijna alle ontslagzaken worden geschikt (opgelost) met een vaststellingsovereenkomst (VSO). Met andere woorden: in goed overleg maken werknemer en werkgever afspraken over het ontslag van de werknemer, waardoor een rechterlijke procedure niet nodig is. Voila, je geen advocaat nodig.

Hoezo? Nou, het is in het belang van beide partijen om zonder juridisch gevecht uit elkaar te gaan. Vergelijkbaar met een echtscheiding. Je denkt toch niet dat een werkgever erop zit te wachten om duizenden euro’s te besteden aan een juridische procedure? Precies.

Oké, en wat nou als een procedure bij de kantonrechter onvermijdelijk is? Heb ik dan wel een advocaat nodig? Nope. Ook dán heb je geen peperdure advocaat nodig. Een ontslagrecht-specialist heeft vaak minstens zo veel ervaring, en doet het ontslagrecht er niet even bij (zoals bijna alle advocaten wél doen). Wist je trouwens dat een advocaat arbeidsrecht veel vaker en liever werkgevers bijstaat dan werknemers (want €€€). Hoe ik dat weet: ik heb ervaring opgedaan bij 3 corporate arbeidsrecht advocatenkantoren.

Een specialist arbeidsrecht of een ontslagrecht-specialist is net zo goed kundig en bevoegd om (in zeldzame gevallen) bij de rechter op te komen voor jouw belangen.

Schakel geen ontslag advocaat in, maar een ontslagrecht-specialist bij ontslag

En, toegegeven: een “normale” arbeidsjurist kan ook best jouw belangen behartigen. Maar toch, als je het echt veilig wil aanpakken én eruit wil halen wat erin zit: ga dan voor een échte ontslagrecht-specialist.

Oké, saaie prut incoming…

Een arbeidsjurist is een i) meester in de rechten (dus: universitaire master afgerond) die zich II) heeft gespecialiseerd in het arbeidsrecht (dus: master arbeidsrecht als vervolgopleiding en zich in de praktijk bezig houdt met het arbeidsrecht). Tip: controleer altijd of iemand ook écht een arbeidsjurist is. Bijvoorbeeld door op iemands LinkedIn-pagina te kijken, of zijn of haar website door te spitten.

Een ontslagrecht-specialist kun je zien als een superspecialist. Net als een arbeidsjurist is deze superspecialist ook gewoon I) meester in de rechten en II) gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Een ontslagrecht-specialist onderscheidt zich van een arbeidsjurist en ook een advocaat, en daar komt ie dan: doordat hij of zij zich binnen het bréde rechtsgebied dat arbeidsrecht heet III) alléén maar bezig houdt met het ontslagrecht.

Toch fijn dat jij nu kennis kan maken met een… ontslagrecht-specialist! Hi, mijn naam is mr. Bob. Ik woon in Rotterdam en heb gewerkt bij advocatenkantoren in Amsterdam. Aangenaam! 🙂

Wat een onbezorgd ontslag voor jou betekent

Ik zet mij er maximaal voor in dat jij en je werkgever goed uit elkaar kunnen gaan. Zonder arbeidsrechtelijk gevecht van (ontslag) advocaten. En dus zonder torenhoge advocaatkosten.

Het middel om dat doel te bereiken is een vaststellingsovereenkomst (vso). In een vso kun je goede afspraken maken over jouw ontslag. Dit wordt ook wel ontslag met wederzijds goedvinden genoemd.

En met die vso:

  • behoud jij je recht op WW bij UWV (zodat je later niet onnodig duizenden euro’s misloopt en gegarandeerd inkomen hebt)
  • heb je 95% kans op een juridische kostenvergoeding van tussen de 500-1500 euro (zodat jij kosteloos al jouw rechten veiligstelt én een dure, rechterlijke procedure voorkomt)
  • ontvang je bijna altijd minimaal de wettelijke transitievergoeding (wat zou jij met dat geld doen?)

Zullen we eens hebben over jouw (dreigend) ontslag & rustig kennismaken?

Een gratis kennismakingsgesprek met mij lost je problemen vaker op dan je denkt. Waarom? Omdat ik je meteen wat adviezen, tips & tricks meegeef. Geen uurtje-factuurtje.

Na 30 minuten (of lange) weet je ook meteen of het klikt. En kan ik beter bepalen of ik je verder kan helpen; als dat niet zo is, dan ben ik daar ook eerlijk in.

Via Calendly plan je makkelijk en vlug een gratis VSO-adviesgesprek met mij in.

Je kan ook onderstaand formuliertje invullen. Dan neem ik contact met jou op. Ook helemaal prima.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Dit hoef je alleen in te vullen als je wil bellen of Whatsappen
Vaststellingsovereenkomst (VSO) ontvangen? Deze kun je hier uploaden, dan kijk ik er meteen naar.
Op welke manier wil je benaderd worden?
Binnen één uur neem ik contact met je op.We maken kennis met elkaar.Je vertelt waar je mee zit. Ik kijk of ik je kan helpen.Dit is 100% gratis en vrijblijvend. Je zit nérgens aan vast.

Detecteer ontslagrecht-risico’s

Zeg gedag met een lach

Stel WW-veilig en vergoeding veilig

Het belangrijkste is dat Bob in het begin heel duidelijk is geweest over de kosten, want mensen met een modaal salaris zijn doodsbang voor advocaatkosten.

Dus als wordt aangegeven dat het echt geen vele duizenden euro’s hoeft te kosten en het gebruikelijk is dat de werkgever (een deel van) deze kosten betaalt, dan krijgen mensen weer een beetje zelfvertrouwen en durven ze een eventuele volgende stap ook wel te nemen.

Jan V.

Uit Gorinchem

Bob is stevig in onderhandelingen, en houdt hierbij goed de belangen van zijn cliënt in het oog. Juist bij de arbeidsrechtelijke advisering aan werknemers die geconfronteerd worden met (dreigend) ontslag zijn dit essentiële competenties om op te kunnen terugvallen

Marcel de Vries

Pallas Advocaten

Met onbezorgd ontslag heb je geen ontslag advocaat nodig

In deze tabel kun je zien hoe onbezorgd ontslag zich verhoudt tot andere aanbieders, waaronder arbeidsrecht (ontslag) advocaten.

Wat kost een advocaat bij ontslag?

Wat doet een ontslag advocaat?

Een advocaat is een jurist die er zijn beroep van maakt personen of partijen te verdedigen voor de rechter. Een ontslag advocaat is een advocaat gespecialiseerd in het ontslagrecht. Dus, een ontslag advocaat staat werkgevers en werknemers bij in ontslagprocedures.

Wat is het verschil tussen een arbeidsrecht advocaat en een ontslag advocaat?

Het ontslagrecht is een sub-rechtsgebied van het bredere arbeidsrecht. Elke ontslag advocaat is een arbeidsrecht advocaat, maar niet elke arbeidsrecht advocaat is een ontslag advocaat – zogezegd. Een ontslag advocaat is dus een arbeidsrecht advocaat die zich heeft gespecialiseerd in (en zich volledig focust op) het ontslagrecht.

Werkt een advocaat arbeidsrecht op basis van no cure no pay?

Nee, een advocaat arbeidsrecht mag nooit werken op basis van no cure no pay, oftewel: werken op basis van resultaatgerelateerde beloningsafspraken maken. Bij wijze van experiment mogen alleen advocaten in letselschade- en overlijdenschadezaken sinds 1 januari 2014 werken op basis van resultaatgerelateerde beloningsafspraken. Een advocaat arbeidsrecht valt dus niet onder deze uitzondering.

Wie betaalt de kosten van een advocaat bij ontslag?

Als uitgangspunt geldt dat de werknemer en werkgever in een ontslagsituatie hun juridische kosten zelf betalen. Beide partijen moeten dus het (hoge) uurtarief van hun eigen ontslag advocaat betalen, zo tussen de 250 en 400 euro exclusief 21% btw en (vaak) 6% kantoorkosten. Dit is voor een werknemer vaak onbetaalbaar.

Over het algemeen zijn de tarieven van een advocaat in Amsterdam en Rotterdam het hoogst. Houd dat ook in het achterhoofd.

Heb ik recht op een vergoeding voor advocaatkosten bij ontslag?

Nee, uit de wet volgt nergens dat je bij ontslag recht hebt op een vergoeding voor advocaatkosten. Dit recht heb je alleen als je met je werkgever een juridische kostenvergoeding hebt afgesproken.

Bij ontslag met wederzijds goedvinden is het gebruikelijk dat de werknemer van een werkgever een juridische kostenvergoeding ontvangt.

Kortom, een vergoeding voor advocaatkosten bij ontslag is onderhandelbaar en is vaak onderdeel van een vaststellingsovereenkomst (vso).

Maar, let op!

Advocaten werken bij ontslag niet op basis van vaste prijsafspraken, maar op uurbasis (“uurtje factuurtje”). Daardoor weet je als werknemer niet van tevoren of je je juridische kosten zelf moet betalen.

Zo kan het goed zijn dat je weliswaar een juridische kostenvergoeding ontvangt van 750 euro exclusief BTW, maar je (arbeidsrecht) advocaat bijvoorbeeld nog wel 2.000,- euro zelf moet betalen.

Mr. Bob legt je uit waarom je geen ontslag advocaat nodig hebt.

Een advocaat ontslagrecht is een advocaat gespecialiseerd in het ontslagrecht en kost tussen de 250 en 400 euro per uur exclusief 21% BTW en (vaak) 6% kantoorkosten. Het exacte uurtarief is afhankelijk van onder meer de grootte van het advocatenkantoor en het aantal jaar werkervaring. Ervan uitgaand dat een ontslagzaak al snel 10 uur in beslag neemt, betaalt een werknemer bij ontslag al snel duizenden euro’s voor een werknemer

Ben of wordt je ontslagen? Wellicht heb je zelfs al vaststellingsovereenkomst ontvangen?

Kom dan nú in actie. Hoe langer je wacht, hoe meer ontslagrisico’s en stress.

Ervaar rust in jouw ontslag- en onderhandelingstraject. Met onbezorgd ontslag.

Plan eenvoudig & snel een gratis vso-adviesgesprek in.

Plan gratis vso-adviesgesprek
100% vrijblijvend, je bent nergens toe verplicht – gelukkig maar 😀

Behoefte aan meer informatie?

Wil je meer weten over het onderwerp vaststellingsovereenkomst of ontslag? Geluksvogel.. speciaal voor werknemers heb ik daar een ultiem blog over geschreven. Zodat jij je rechten niet verliest, zoals het recht op WW, loon en uitbetaling van de wettelijke transitievergoeding.

Óf ben je nog wat zoekende waar ik je precies mee kan helpen? Neem dan even een kijkje op mijn overzichtspagina.

Contactinformatie

onbezorgd ontslag
Heemraadssingel 128B
3021 DJ Rotterdam

06 15 85 13 28

info@onbezorgdontslag.nl