Het is ook wat hè, dat (dreigende) ontslag. Vandaar dat je op zoek bent naar een advocaat arbeidsrecht.
Máár, je vreest voor bizarre advocaatkosten. Uurtje factuurtje, terwijl een advocaat al snel tussen de 275 en 400 euro per uur kost?
No way, veel te risicovol, want hoeveel tijd gaat erin zitten? 10? 20 uur? Dit gaat jouw werkgever ook echt niet allemaal vergoeden.
Die grijze arbeidsrecht advocaat werkt echt niet met een:
Wij wel. Wij zijn dat arbeidsrechtkantoor waarvan je niet wist dat het bestond.
Om te beginnen: een advocaat is in principe iemand die er zijn beroep van heeft gemaakt om personen of partijen te verdedigen in rechterlijke procedures. Maar in ontslagzaken worden geschillen bijna altijd geschikt (opgelost) met een vaststellingsovereenkomst (VSO).
Dat betekent dat werknemer en werkgever vrijwillig afspraken maken over het beëindigen van de arbeidsovereenkomst. Resultaat: een rechterlijke procedure is in 99 van de 100 gevallen niet nodig.
Best logisch, toch?
Het is simpelweg in het belang van zowel werknemer als werkgever om op goede voet uit elkaar te gaan. Zonder imagoschade. Zonder juridisch getouwtrek en vuil moddergooien.
Jij zit niet te wachten op een rechterlijke procedure, het idee alleen al bezorgt je koppijn. En denk je echt dat een werkgever erop zit te wachten om (tien)duizenden euro’s te besteden aan een juridische procedure? Precies.
Afspraken maken dus. Dat betekent dat er altijd sprake is van onderhandelingen; en jij weet net zo goed als ik dat je werkgever in 99 van de 100 gevallen begint met een minimaal openingsvoorstel.
Als je dat direct accepteert, blijf je bekaaid achter. En heeft je werkgever wat hij wil: snel en goedkoop van je afkomen. En dat laat jij niet gebeuren.
Maar jij en je werkgever moeten samen – op een goede manier – tot een overeenkomst komen. Hoe doe je dat? Zonder vijandig te worden en tegelijkertijd je belangen te verdedigen?
Simpel: door je te richten op de zakelijke belangen – en niet op de persoon. Het gaat er niet om wie gelijk heeft, maar om wat er zakelijk te winnen valt voor beide partijen.
Dit is precies waar het om draait: tijdens deze onderhandelingen telt niet wat jij of je werkgever persoonlijk vinden, maar wat er zakelijk op het spel staat. Emoties en principes kunnen die belangen snel vertroebelen, en daarom zorgen wij ervoor dat deze buiten de onderhandeling blijven.
Goodwill opbouwen, het gesprek aangaan, en overtuigen – dat is waar wij in uitblinken.
Zo halen we voor jou het maximale uit je ontslag, zonder onnodig conflict en imagoschade.
Ontslagrecht is wat wij doen. Het is niet zomaar een onderdeel van ons werk; dit is waar we echt in uitblinken. Met jarenlange ervaring en een flinke dosis kennis van dit vakgebied, weten we precies hoe we jouw belangen het beste kunnen behartigen.
Bij ons geen dubbele agenda. Wij staan helemaal aan jouw kant, en dat voel je in alles. Maar we zijn ook niet blind voor de positie van je werkgever. We houden rekening met hun belangen en stellen duidelijke grenzen. Waarom? Omdat een goede deal voor beide partijen uiteindelijk het meeste oplevert. Zo krijg jij wat je nodig hebt, zonder dat het uit de hand loopt.
Waar draait het om? Jouw zakelijke belangen. We focussen op wat voor jou belangrijk is, zonder onnodig vast te blijven zitten in persoonlijke kwesties. We zorgen ervoor dat jouw belangen worden behartigd, terwijl we de relatie met je werkgever niet onnodig beschadigen. Dit is hoe we onderhandelen: respectvol, maar doelgericht.
Geen verborgen kosten, geen nare verrassingen achteraf. Jij weet precies waar je aan toe bent, en in de meeste gevallen betaalt je werkgever de rekening. Dus, geen zorgen over de kosten; wij zorgen ervoor dat het allemaal goed komt met die vaststellingsovereenkomst.
Wij regelen het voor je, dat is waar we voor staan. We zijn zo overtuigd van onze aanpak dat we een resultaatgarantie geven: geen resultaat, geen kosten. En met onze risicovrije proefperiode hoef jij je geen zorgen te maken – eerlijk gezegd, er is nog nooit gebruik van gemaakt. Gelukkig maar 😉
Wij zorgen ervoor dat jouw zaak snel en soepel wordt afgehandeld, zodat jij dit vervelende hoofdstuk netjes kunt afsluiten. Geen eindeloos gedoe, maar een waardig en respectvol einde, zodat jij met een gerust hart verder kunt.
Wat je nodig hebt, is iemand die je ondersteunt bij het onderhandelen over die VSO, zodat je:
Met een goed onderhandelde VSO:
Jij wilt specialistische expertise zonder de hoge kosten, toch? In tegenstelling tot veel traditionele advocaten, die een algemene praktijk in arbeidsrecht hebben, zijn wij gespecialiseerd in ontslagrecht voor werknemers. Wij begrijpen de specifieke behoeften van onze doelgroep als geen ander, en daarom werken wij met vooraf afgesproken vaste tarieven. Geen verrassingen dus. Bovendien kunnen wij de juridische kosten op werkgevers verhalen; zo brengen we jouw ontslagverhaal tot een succesvol einde.
Traditionele arbeidsrecht advocaten hebben de reputatie van hoge tarieven die je portemonnee laten huilen. Soms lijken ze nog vast te houden aan ouderwetse communicatiemethoden, wat de zaken alleen maar ingewikkelder maakt. Hoe ik (mr. Bob) dit weet? Ik heb ervaring opgedaan bij grote advocatenkantoren die voornamelijk werkgevers vertegenwoordigen. En nu zet ik mijn kennis en kunde in om juist werknemers te helpen bij ontslag.
Als je twijfels hebt over onze geschiktheid, neem gerust de tijd om onze website te verkennen of bekijk mijn LinkedIn-profiel voor meer inzicht in mijn achtergrond. Ben je overtuigd? Weet dan dat wij transparante tarieven hanteer, zonder verborgen kosten, zodat je volledige controle hebt over je juridische uitgaven.
Stap 1: begin met het verkennen van je opties voor juridische bijstand. Vergelijk de keuze tussen een traditionele arbeidsrecht advocaat en een specialist in ontslagrecht. Het verschil? Traditionele advocaten hanteren uurtarieven, brengen onzekerheid over kosten met zich mee en houden er vaak een stroeve aanpak op na.
Tip: Vertrouw op je intuïtie
Stap 2: verzamel alle relevante documenten met betrekking tot je arbeidsovereenkomst, vaststellingsovereenkomst en eventuele correspondentie met je werkgever.
Stap 3: neem contact op met een arbeidsrecht advocaat of een specialist in ontslagrecht. Stel al je vragen, zoals “Ben je gespecialiseerd in ontslagrecht of doe je ook andere zaken?” (specialist of generalist?) en “Hoe zou je dit aanpakken?” (ervaring betekent snellere actie). Onthoud: twijfel = niet doen.
Wij staan voor je klaar om je belangen te verdedigen.