Arbeidsrecht advocaat nodig?

Heb je wel écht hulp van een advocaat arbeidsrecht nodig?

Het is toch wat, dat arbeidsconflict of dreigende ontslag. Wellicht ben je zelfs op staande voet ontslagen. Geen wonder dat je op zoek bent naar een advocaat arbeidsrecht.

Máár, je vreest voor bizarre advocaatkosten. Betalen per uur, terwijl een advocaat al snel tussen de 250 en 400 euro per uur kost? No way, onbetaalbaar.

Je verdient het niet om zo veel te moeten betalen. Haal maar even rustig adem, want ik heb goed nieuws: je hebt de dag van vandaag écht geen traditionele advocaat nodig.

Om te beginnen: een advocaat is iemand die er zijn beroep van heeft gemaakt om personen of partijen te verdedigen in rechterlijke procedures

En arbeidsrechtelijke geschillen, zoals ontslagzaken, worden bijna altijd geschikt (opgelost) met een vaststellingsovereenkomst (VSO). Dat wil zeggen: op vrijwillige basis maken werknemer en werkgever afspraken over het einde van de arbeidsovereenkomst. Zodat een rechterlijke procedure ook niet nodig is. Voila.

Hoe kan dat? Dat zit zo. Het is in het belang van werknemer én werkgever om zonder juridisch drama uit elkaar te gaan. Jij zit niet te wachten op een rechterlijke procedure, koppijn als je er alleen al aan denkt. En je denkt toch niet dat een werkgever erop zit te wachten om (tien)duizenden euro’s te besteden aan een juridische procedure? Precies.

Oké, en wat nou als een rechterlijke procedure de enige optie is? Heb ik dan opeens wel een advocaat nodig? Zeker niet. Ook dan is het verstandiger om een ontslagrecht-specialist in te schakelen: een ontslagrecht-specialist doet ontslagzaken er namelijk niet “even bij” (zoals bijna alle advocaten dat wél doen…). Wist je trouwens dat advocaten arbeidsrecht veel vaker en liever werkgevers bijstaan dan werknemers (want geld. geld. geld.). Dat weet ik, omdat ik uit het corporate arbeidsrecht (advocaten-)wereldje kom…

Kortom: een ontslagrecht-specialist is minstens zo kundig en bevoegd om (in zeldzame gevallen) bij de rechter op te komen voor jouw belangen.

Schakel geen arbeidsrecht advocaat in, maar een ontslagrecht-specialist

En, toegegeven: een “normale” arbeidsjurist kan op zich ook een prima alternatief zijn voor een advocaat arbeidsrecht. Maar toch, als je niet in de problemen wil komen én iemand wil die jou elke dag met een glimlach verder helpt: ga dan voor een échte specialist. Een ontslagrecht-specialist, dus.

Een arbeidsjurist is een i) meester in de rechten (dus: universitaire master afgerond) die zich II) heeft gespecialiseerd in het arbeidsrecht (dus: master arbeidsrecht als vervolgopleiding en zich in de praktijk bezig houdt met het arbeidsrecht). Tip: controleer altijd of iemand ook écht een arbeidsjurist is. Bijvoorbeeld door op iemands LinkedIn-pagina te kijken, of zijn of haar website door te spitten.

Een ontslagrecht-specialist kun je zien als een superspecialist. Net als een arbeidsjurist is deze superspecialist ook gewoon I) meester in de rechten en II) gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Een ontslagrecht-specialist onderscheidt zich van een arbeidsjurist, en daar komt ie dan: doordat hij of zij zich binnen het bréde rechtsgebied dat arbeidsrecht heet III) alléén maar bezig houdt met het ontslagrecht.

Drie keer raden met wie jij hier nu te maken hebt… Juist ja. Een ontslagrecht-specialist.

Hi, mijn naam is mr. Bob en ik durf te zeggen dat ik de allerbeste ben in mijn vak. Aangenaam! 🙂

Hoe ik jou arbeidsrechtelijk vooruit help

Ik zet mij er maximaal voor in dat jij en je werkgever goed uit elkaar kunnen gaan. Zonder arbeidsrechtelijk gevecht. Dat is het doel.

Hoe ik samen met jou dat doel bereik? Nou, door middel van het uitonderhandelen van een vaststellingsovereenkomst (VSO). In een VSO maak je goede afspraken over het einde van jouw arbeidsovereenkomst.

En met die vso:

  • behoud jij je recht op WW (zodat je later niet onnodig duizenden euro’s misloopt en gegarandeerd inkomen hebt)
  • heb je 95% kans op een budget voor juridische kosten van je werkgever, zo tussen de 500-1500 euro (zodat jij gratis jouw rechten waarborgt en een procedure bij de rechter voorkomt)
  • ontvangt een werknemer in bijna alle gevallen een hogere ontslagvergoeding (ik zou wel weten wat ik met dat geld zou doen..)

Ontvang direct gratis hulp bij jouw arbeidsrecht geschil

Heb je behoefte aan een gratis VSO-adviesgesprek,? Zodat we 15-minuten (of langer) gezellig kunnen kennismaken, en ik je meteen wat gratis tips & tricks meegeef?

Ik kan dan ook beter bepalen of ik je verder kan helpen. Als dat niet zo is, dan ben ik de eerste die dat zegt. Je plant hier snel en eenvoudig een gratis VSO-adviesgesprek met mij in. 100% vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Of vul gerust onderstaand formuliertje in. Dan neem ik snel contact met jou op, ook prima.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Dit hoef je alleen in te vullen als je wil bellen of Whatsappen
Vaststellingsovereenkomst (VSO) ontvangen? Deze kun je hier uploaden, dan kijk ik er meteen naar.
Op welke manier wil je benaderd worden?
Binnen één uur neem ik contact met je op.We maken kennis met elkaar.Je vertelt waar je mee zit. Ik kijk of ik je kan helpen.Dit is 100% gratis en vrijblijvend. Je zit nérgens aan vast.

Stel je WW-uitkering veilig

Voel je veilig & beschermd

Ontvang (hogere) ontslagvergoeding

Open communicatie, snelheid en bereikbaarheid waren voor mij key en dit is iets waar Bob uitmuntend in is gebleken. ik zou Bob in diverse arbeidsjuridische kwesties aanraden.

Joery H.

Uit Barendrecht

Ik kan je niet genoeg bedanken voor wat je gedaan hebt, Bob. Ook de belletjes tussendoor als je merkte dat ik in paniek was of het even niet zag zitten. Dat hoefde je niet te doen en heb je wél gedaan. Dan was ik ook weer gerustgesteld. Echt zó fijn! Dat heb ik óók heel erg gewaardeerd. Je menselijkheid.

Miriam Vogel

Uit Vlaardingen

Met onbezorgd ontslag heb je geen advocaat arbeidsrecht nodig

Onbezorgd ontslag in een tabel afgezet tegen onder andere een arbeidsrecht advocaat en een algemeen advocaat.

Is een arbeidsrecht advocaat verplicht?

Voor bepaalde zaken die voor de rechter komen ben je verplicht om een advocaat in te schakelen. In geval van familierechtelijke, sommige faillissement- en letselschade procedures alsook civiele procedures moet je je verplicht laten bijstaan door een advocaat.

Arbeidsrecht advocaat niet verplicht

Als een ontslagzaak voor de rechter komt, dan zal een kantonrechter deze in behandeling nemen. In dat geval ben je als werknemer niet verplicht om een advocaat arbeidsrecht in te schakelen.

Een ontslagrecht-specialist (lees: specialist in ontslagzaken) zal er trouwens alles aan doen om een rechterlijke procedure voor de kantonrechter, te voorkomen. Want, een procedure kost jou onnodig veel geld.

Als een procedure onvermijdelijk is, dan heb ik alle kennis en kunde in huis om de rechter te overtuigen van jouw standpunt. Procederen doe ik dan op het scherpst van de snede, minstens zo goed als een arbeidsrecht advocaat.

Bob legt uit dat ontslagen werknemers geen arbeidsrecht advocaat nodig hebben en overhandigt een vaststellingsovereenkomst.

Bespaar jezelf juridische ellende: je hebt geen dure arbeidsrecht advocaat nodig.

Je hoeft ook niet alles zelf te doen, zonder verstand van het ontslagrecht.

Vuur al jouw vragen op mij af. Ontvang tips & tricks, terwijl we 30-minuten (of langer) gezellig kennismaken. Dan kan ik bepalen of ik je verder kan helpen. Zo niet, dan ben ik daar altijd eerlijk in.

Wacht niet te lang, want elke dag die verstrijkt zonder actie verslechtert jouw juridische positie.

Plan gratis VSO-adviesgesprek
100% vrijblijvend, je bent nergens toe verplicht – gelukkig maar 😀



Behoefte aan meer informatie?

Wil je alles weten over het onderwerp vaststellingsovereenkomst of ontslag? Lucky you.. daar heb ik over geschreven. Je bent een échte ontslagrecht-specialist, of je bent het niet hè?

Óf ben je zoekende waar ik je precies mee kan helpen? Neem dan een kijkje op mijn overzichtspagina.

Plan nu gratis VSO-gesprek