Vaststellingsovereenkomst laten controleren

Laat jouw vaststellingsovereenkomst (vso) gratis controleren

Als je een vaststellingsovereenkomst hebt ontvangen is het van groot belang dat je deze overeenkomst laat controleren. Ga nooit meteen over tot het ondertekenen van de vaststellingsovereenkomst.

Een ontslag met wederzijds goedvinden is de oplossing van je problemen. Dat klopt. Althans, als jij je laat bijstaan door een jurist ontslagrecht met verstand van zaken.

Doe je dat niet? Dan verlies je geheid jouw recht op een WW-uitkering of hogere ontslagvergoeding.

Denk je erover na om een tegenvoorstel te doen? Ben je het niet eens met iets wat in de vaststellingsovereenkomst staat? Wil jij dat jouw vaststellingsovereenkomst goed in elkaar zit en aan alle eisen voldoet?

Lees dan verder.

Vaststellingsovereenkomst controleren? Waarom?

Nou, een slecht opgestelde vaststellingsovereenkomst kan een werknemer later (tien)duizenden euro’s kosten. Denk aan het verliezen van jouw recht op een WW. Het UWV is vaak bikkelhard.

Als je beƫindigingsovereenkomst ook maar ƩƩn bepaling mist, kan het zomaar zijn dat UWV je geen WW-uitkering geeft. Waarna je bent aangewezen op het sociaal minimum.

Daarnaast wil je natuurlijk een ontslagvergoeding die past bij jouw situatie. Vrijwel altijd bevat een eerste vaststellingsovereenkomst of ontslagvoorstel een lagere vergoeding dan redelijk is.

Het is verstandig om je vaststellingsovereenkomst te laten controleren en nakijken.

Andere leuke extraatjes zijn vaak ook wel te regelen. Je wil jezelf toch niet tekort doen?

Veel werknemers laten gelukkig hun vaststellingsovereenkomst checken

Als ontslagrecht-specialist help ik elke dag werknemers om hun rechten veilig te stellen. Om hun vaststellingsovereenkomst te checken.

Hi, mijn naam is mr. Bob šŸ™‚ Als ontslagrecht-specialist help ik je om eruit te halen wat erin zit.

Het is belangrijk om een vso check te laten doen.

Werknemers bellen mij vaak op, als ze een vso van hun werkgever hebben ontvangen. Ik begin dan met het nakijken van de overeenkomst; een gratis check van 25 punten.

Eerst advies inwinnen, dan pas ondertekenen. Grote of kleine fouten haal ik er, na zelf honderden vso’s te hebben opgesteld, zo tussenuit.

Een beetje hulp kan geen kwaad, toch? Geloof me, werkgevers krijgen ook gewoon hulp van een gespecialiseerde ontslagrecht advocaat of ontslagrecht jurist.

Nadat je mij de vaststellingsovereenkomst opstuurt en ik ben overgaan tot juridische controle, vertel ik jou in een vso-adviesgesprek:

  • welke risico’s je loopt (zodat je geen fouten maakt)
  • welke verbeteringen mogelijk zijn (dit kun je zelf verwerken in jouw tegenvoorstel)
  • hoe je het maximale uit je ontslag haalt (want recht krijgen is anders dan recht hebben..)

Vso laten controleren = 100% gratis

Is een vso laten controleren gratis en vrijblijvend? En zit ik als werknemer Ć©cht nergens aan vast? Dat klopt: je vaststellingsovereenkomst laten controleren is easy peasy.

Het vso-adviesgesprek is een manier om kennis te maken – telefonisch contact met een jurist kan zelfs gezellig zijn ;-).

Tegelijkertijd help ik jou alvast op de goede weg.

Zorg voor gemoedsrust, laat mij je vaststellingsovereenkomst controleren. Dan heb je alles binnen no-time weer onder controle. Beloofd.

Werknemers laten vaak hun vaststellingsovereenkomst checken.

Na de vso check ontvang je hulp bij de onderhandelingen

OkƩ, en na de gratis juridische check? Wat dan?

Vrijwel altijd moet een werknemer gaan onderhandelen over de vaststellingsovereenkomst.

Doe je dat niet, dan verlies je bepaalde rechten. Vooral als je op staande voet bent ontslagen.

Daarnaast loop je geld mis, veel geld. Dan maak je het jouw werkgever wel heel goedkoop allemaal.

Moet je de onderhandelingen uitbesteden? Nee, niks moet. Een werknemer kan dit ook zelf doen. Of het verstandig is om het zelf te doen, is een tweede.

Je weet dat je werkgever ook specialistische hulp van een arbeidsrecht advocaat of jurist inwint.

Een vaststellingsovereenkomst checken Ć©n deze uitonderhandelen vergt diepgaande kennis van het ontslagrecht. Als je het zelf gaat doen, is de kans groot dat je dingen over het hoofd ziet.

Dat is gevaarlijk, als je het mij vraagt.

Bob geeft hulp bij een vaststellingsovereenkomst: dat houdt in de vso controleren en juridische bijstand verlenen.

Kun je wel wat specialistische hulp gebruiken bij het onderhandelen? Dan sta ik natuurlijk voor je klaar. Check anders even deze pagina over onderhandelen over een vaststellingsovereenkomst.

Leuk feitjeā€¦ Wist je dat ik werknemers – Ć³Ć³k bij het onderhandelingsproces – bijna altijd gratis kan bijstaan? Ja, jouw rechten gewaarborgd voor precies 0 euro. Het kan echt.

Het klinkt inderdaad bijna te mooi om waar te zijn. Maar, toch is het Ć©cht zo: het is zeer gebruikelijk dat een werkgever jouw juridische kosten betaalt.

Zo gek is het niet, als je erover nadenkt. Want, waarom zou je zĆ©lf juridische kosten moeten maken? Als het toch echt jouw werkgever is die je liever kwijt dan rijk is? En met het sluiten van een VSO niet naar de rechter hoeft (en dus zelf ook duizenden euro’s aan juridische kosten bespaart)?

Geen juridisch advies inschakelen is voor jou ook geen optie; dit kan je later (tien)duizenden euro’s lichter maken. Dat weet je werkgever ook.

In 95% van de gevallen lukt het mij dan ook om geheel kosteloos voor werknemers de onderhandelingen te voeren. Omdat ik een juridische kostenvergoeding uitonderhandel, van gemiddeld zo tussen de 500-1500 euro. Dat betekent een onbezorgd ontslag, van A tot Z.

Dus, waar wacht je nog op?

Upload hieronder jouw vaststellingsovereenkomst of ontslagvoorstel. Dan werp ik er een scherpe blik op, zodat jij jouw positie kan veiligstellen.

Het invullen kost je 1 minuut.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Upload hier jouw vaststellingsovereenkomst (of ontslagvoorstel).Na de controle neem ik contact met je op, en geef ik je wat adviezen mee.100% gratis – je zit nergens aan vast en bent nergens toe verplicht :-).

Vermijd pijnlijke ontslag-valkuilen

Onbezorgd van A tot Z

De beste deal

Tegen andere werknemers die worden geconfronteerd met ontslag en overwegen om juridische begeleiding aan te schaffen zeg ik: doen!

Het neemt je alle praktische en juridische zorg uit handen.

Zo fijn als er iemand voor je is die gespecialiseerd is in wat er wel of niet gedaan moet worden om een goede uitkomst voor elkaar te krijgen. Welke wegen te bewandelen. Ik heb hier zelf geen notie van

Miriam V.

Uit Vlaardingen

Bob is stevig in onderhandelingen, en houdt hierbij goed de belangen van zijn cliƫnt in het oog.

Juist bij de arbeidsrechtelijke advisering aan werknemers die geconfronteerd worden met (dreigend) ontslag zijn dit essentiƫle competenties om op te kunnen terugvallen.

Marcel de Vries

Pallas Advocaten

Een vaststellingsovereenkomst (vso) laten nakijken is van cruciaal belang.

Vaststellingsovereenkomst controleren: 7 cruciale aandachtspunten

Een vso laten controleren is nodig om recht op een WW-uitkering en hogere ontslagvergoeding veilig te stellen. Deze overeenkomst moet dan wel voldoen aan een aantal specifieke voorwaarden.

Zie jij ook de voordelen van een ontslag met wederzijds goedvinden? Laat jouw overeenkomst dan vandaag nog controleren door een ontslagrecht jurist.

Hieronder heb ik 7 belangrijke punten voor een werknemer op een rij gezet. Zodat jij zelf alvast een gratis controle kan uitvoeren.

Voldoet jouw vaststellingsovereenkomst niet aan een van deze belangrijken punten? Dan heb je geen andere keuze dan onderhandelen met je werkgever.

Laat je werkgever er niet zo makkelijk mee wegkomen.

1. Controleer of de vso jouw recht op WW-uitkering veiligstelt

Dit is het allerbelangrijkste: jouw ww-uitkering veiligstellen – bereken hier de hoogte en duur van jouw ww-uitkering. Let er bijvoorbeeld op dat je de wettelijke opzegtermijn in acht neemt.

Laat ook in de vso opnemen dat:

  • je werkgever het initiatief heeft genomen tot beĆ«indiging van de arbeidsovereenkomst
  • geen sprake is van een dringende reden en
  • jou geen verwijt kan worden gemaakt.

2. Check of de vaststellingsovereenkomst een vergoeding van juridische kosten bevat

Een ervaren ontslagrecht-specialist of arbeidsjurist zal ervoor zorgen dat je werkgever jou een juridische kostenvergoeding geeft. Het eerste voorstel van de werkgever bevat vaak (nog) geen juridische kostenvergoeding.

Vraag een werkgever in dat geval om een juridische kostenvergoeding, zodat je kosteloos kan worden bijgestaan door een specialist. De kans is heel groot dat je werkgever daarmee akkoord gaat.

Leg deze afspraak vast in de vaststellingsovereenkomst. Laat deze overeenkomst ook al-tijd gratis controleren.

3. Ga na of je met de vso recht hebt op betaling van de wettelijke transitievergoeding

Heb je volgens de vaststellingsovereenkomst of ontslagvoorstel geen recht op de transitievergoeding? Of ben je het niet eens met de hoogte van deze ontslagvergoeding?

Dan moeten de alarmbellen gaan rinkelen. Je werkgever wil waarschijnlijk zo goedkoop mogelijk van je af.

Berekenen jouw transitievergoeding met de rekentool van onbezorgd ontslag

Natuurlijk 100% vrijblijvend, je zit nergens aan vast – pfieuw… šŸ™‚

Waarom zeg ik dat? Omdat je bijna altijd recht hebt op een ontslagvergoeding. Leg dit vast in de vaststellingsovereenkomst.

Uitzonderingsgevallen daargelaten, natuurlijk. Denk aan diefstal of iets anders ernstig verwijtbaars. In zo’n geval is je werkgever misschien geen ontslagvergoeding verschuldigd.

Doe jezelf dus niet te kort en laat je vaststellingsovereenkomst controleren. Want, hoeveel vaststellingsovereenkomsten heb jij in het verleden opgesteld?

Precies, wees verstandig.

4. Controleer of je bent gebonden aan een concurrentiebeding of relatiebeding: verklaar deze buiten toepassing

Check in je arbeidsovereenkomst of je gebonden bent aan een concurrentiebeding of relatiebeding. Zo ja: laat deze dan in de vaststellingsovereenkomst buiten toepassing verklaren.

Op die manier kun je na het ontslag bij een concurrent of relatie van je oud-werkgever in dienst treden. Dat vergroot je kansen op een nieuwe baan.

Nog meer reden om jouw vaststellingsovereenkomst gratis te laten nakijken. En deze overeenkomst pas daarnĆ” te ondertekenen.

5. Vaststellingsovereenkomst zonder opzegtermijn ontvangen? Ga nooit akkoord en ontvang een gratis controle

Geen opzegtermijn is een dikke vette NEE. Check in je arbeidsovereenkomst of cao wat je opzegtermijn bij ontslag is.

Houd minimaal deze opzegtermijn in de vaststellingsovereenkomst aan.

Doe je dat niet? Dan ontvang je niet alleen minder geld. Je loop ook nog eens gegarandeerd (een gedeelte van) jouw WW-uitkering mis.

Bereken de hoogte en duur van jouw ww-uitkering met de rekentool van onbezorgd ontslag

Natuurlijk 100% gratis, en je zit nergens aan vast.

6. Vrijgesteld van werk? Kijk na of je de vakantiedagen moet opnemen of krijgt uitbetaald

Ben je al vrijgesteld van werk, of wil je werkgever dat graag? Wat gebeurt er dan met je vakantiedagen? Neem je deze automatisch op of krijg je deze uitbetaald?

Vaak staat in een vaststellingsovereenkomst bij vrijstelling van werk dat je ā€˜opgebouwde maar niet genoten vakantiedagen vanwege de langdurige vrijstelling van werk worden geacht te zijn opgenomen‘.

Dit betekent dat je vakantiedagen vanwege de vrijstelling van werk worden opgenomen. Bij het einde van je arbeidsovereenkomst krijg je geen vakantiedagen meer uitbetaald. Dit is vaak wel redelijk, maar het is en blijft een punt waarover je kunt onderhandelen.

7. Controleer in de vso of je een positief getuigschrift ontvangt

Met een positief getuigschrift vergroot je jouw baankansen na ontslag. Dit kost je werkgever niks.

Dus controleer of je in jouw vaststellingsovereenkomst recht hebt op een positief getuigschrift. Of beter: laat je vaststellingsovereenkomst controleren door een jurist ontslagrecht.

Pro tip: vraag je werkgever om, in goed overleg met jou, het positieve getuigschrift op te stellen. Dan kan je zelf meer invloed uitoefenen.

Ben je na het lezen van deze tips toch bang om zelf cruciale fouten te maken?

Terecht, laat je vaststellingsovereenkomst gratis checken door een jurist met verstand van zaken.

Daarmee voorkom je snel en eenvoudig een financieel ontslagdrama. Juridische hulp bij ontslag is cruciaal; pas na een nauwkeurige controle, kun je met een gerust hart ondertekenen.

Onbezorgd ontslag zit klaar voor een controle van jouw vaststellingsovereenkomst.

Ontslag met wederzijds goedvinden: 10 argumenten voor een hogere transitievergoeding

Een belangrijk aspect van onderhandelingen over een vaststellingsovereenkomst is om argumenten te bedenken voor een hogere transitievergoeding.

De hoogte van deze ontslagvergoeding onderhandelbaar. Hieronder vind je 10 argumenten om te gebruiken tijdens het onderhandelen over een hogere ontslagvergoeding:

1. Je bent altijd loyaal geweest

2. Je hebt jarenlang hard gewerkt

3. Je hebt altijd goed gefunctioneerd, zoals volgt uit jouw beoordelingen

4. Je verwacht nooit meer zo goed te verdienen als je huidige baan

5. Je werkgever heeft geen redelijke grond om je arbeidsovereenkomst te beĆ«indigen

6. Je twijfelt aan je gezondheid en of het sluiten van een vaststellingsovereenkomst wel verstandig is

7. Je werkgever bespaart veel kosten Ć©n onzekerheid door het voorkomen van een rechterlijke procedure

8. Om persoonlijke redenen (zoals jouw gezinssituatie en/of financiĆ«le situatie) is het beĆ«indigen van je arbeidsovereenkomst een groot risico

9. Je hebt weinig kans om binnen korte termijn een nieuwe baan te vinden, waardoor je langdurig in de WW komt.

10. Enkel met een WW-uitkering en minimale transitievergoeding kun je jouw hypotheek of huur niet betalen.

Laat altijd je vso nakijken; dat doe ik fluitend.

Veelgestelde vragen over een vaststellingsovereenkomst laten controleren

Werkgever en werknemer kunnen zelf bepalen welke afspraken zij maken in een vaststellingsovereenkomst (vso), dus niets moet. Wel is het zeer gebruikelijk dat de inhoud van de overeenkomst bestaat uit: afspraken met het oog op het veiligstellen van je WW-uitkering, de einddatum, een ontslagvergoeding en vrijstelling van werkzaamheden. Vaak staan er in een vso ook bepalingen over het pensioen, concurrentie- en relatiebedingen, een juridische kostenvergoeding en een positief getuigschrift.

Werknemers gaan vaak akkoord met een vaststellingsovereenkomst, omdat ontslag met wederzijds goedvinden veel voordelen heeft ten opzichte van een rechterlijke procedure. Zo bespaart een VSO een werknemer veel stress en duizenden euro’s aan juridische kosten. Daarnaast is een vaststellingsovereenkomst een ideaal middel om jouw recht op een WW-uitkering veilig te stellen. Ten slotte: afhankelijk van jouw ontslagsituatie kun je ook een hogere ontslagvergoeding uitonderhandeling, waardoor je een grotere financiĆ«le buffer creĆ«ert.

De kosten van juridisch advies bij een vaststellingsovereenkomst ligt gemiddeld tussen de 500 en 3.500 euro ex btw, afhankelijk van de ingewikkeldheid van de zaak. Advocaten arbeidsrecht werken op basis van uurtje factuurtje, waardoor werknemers al snel duizenden euro’s moeten betalen. Arbeidsjuristen waaronder ontslagrecht-specialisten werken veel vaker op basis van vaste prijsafspraken, met als gevolg dat de werknemer zelf bijna nooit iets hoeft te betalen omdat deze kosten bijna altijd door de werkgever worden vergoed.

Bij een vaststellingsovereenkomst geeft een werkgever zijn werknemer doorgaans een vergoeding voor de juridische kosten. Doet de werkgever dit niet, dan werkt dat vaak in het nadeel van de werkgever omdat daarmee de onderhandelingen worden bemoeilijkt. Als jouw werkgever weigert te betalen voor jouw juridische kosten, dan betaal je bij onbezorgd ontslag slechts een eigen bijdrage van EUR 289,- exclusief btw.

Tijd voor actie. Hoe langer je wacht, hoe meer risico’s en stress.

Ervaar rust in jouw ontslag- en onderhandelingstraject door jouw vaststellingsovereenkomst te laten controleren.

Plan eenvoudig en snel een gratis vso-adviesgesprek in.

Plan gratis vso-adviesgesprek
100% vrijblijvend, je bent nergens toe verplicht – gelukkig maar šŸ˜€Behoefte aan meer informatie?

Wil je meer weten over het onderwerp vaststellingsovereenkomst? Geluksvogel.. daar heb ik namelijk een ultiem blog over geschreven. Speciaal voor werknemers, zodat je ook zƩlf jouw vaststellingsovereenkomst kan controleren.

Ɠf ben je zoekende waar ik je precies mee kan helpen? Neem dan een kijkje op mijn overzichtspagina.