Whatsapp Bellen

Juridische hulp bij ontslag

Ontvang nu gratis juridische hulp bij ontslag

Het is wat hè, dat (dreigende) ontslag waardoor je nu juridische hulp nodig hebt. Teleurgesteld in je werkgever? Boos, omdat je nu onder druk wordt gezet? Of heb je stress, omdat je geen goed plan hebt?

Ontslag zonder drama met scherp juridisch advies

Het is vrij simpel: je hebt juridische hulp nodig. Hulp die ervoor zorgt dat je zonder juridisch drama uit elkaar kan gaan met je werkgever. Want tja, ook arbeidsrelaties lopen soms stuk. Helaas. Dan maar beter goed uit elkaar gaan, toch?

Want je zit helemaal niet te wachten op een juridische procedure die je duizenden euro’s lichter maakt. En je wil ook niet jouw recht op WW verliezen en het liefst een zo hoog mogelijke ontslagvergoeding.

Een VSO met mijn hulp lost jouw problemen op

Een goede ontslagrecht-specialist helpt jou met het uitonderhandelen van een vaststellingsovereenkomst (VSO). Een VSO is een contract met je werkgever waarmee je afspraken kan maken over het einde van de arbeidsovereenkomst.

Dus, hoog tijd dat iemand die juridische last van je overneemt. En jij kilo’s stress van je af voelt glijden. Want door die uitonderhandelde VSO:

bespaar je hoge advocaatkosten (ik zou wel weten wat ik met dat geld zou doen)

stel jij je WW veilig en juridische kostenvergoeding veilig (zodat je niet in de geldproblemen komt)

zeg je je werkgever gedag met een lach (waardoor je geen imagoschade lijdt en sneller een nieuwe baant vindt)

Plan een gratis VSO-adviesgesprek in

Juridische hulp bij ontslag moet voelen als een warm bad. Daarom beginnen wij altijd met een gratis en vrijblijvend VSO-adviesgesprek. We maken gezellig kennis en ik geef je wat adviezen mee.

Behoefte aan meer hulp? Dan zorg ik dat je werkgever betaalt voor jouw juridische kosten. Dan onderhandel ik kosteloos het optimale resultaat voor je uit.

Het makkelijkst en snelst is als je hier het gratis VSO-adviesgesprek inplant.

Of vul het contactformuliertje in. Da’s ook prima.

Contactformuliertje

Dan benader ik jou 🙂

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Dit hoef je alleen in te vullen als je wil bellen of Whatsappen
Vaststellingsovereenkomst (VSO) ontvangen? Deze kun je hier uploaden, dan kijk ik er meteen naar.
Op welke manier wil je benaderd worden?
Binnen één uur neem ik contact met je op.We maken kennis met elkaar.Je vertelt waar je mee zit. Ik kijk of ik je kan helpen.Dit is 100% gratis en vrijblijvend. Je zit nérgens aan vast.

Het belangrijkste is dat Bob in het begin heel duidelijk is geweest over de kosten, want mensen met een modaal salaris zijn doodsbang voor advocaatkosten.

Dus als wordt aangegeven dat het echt geen vele duizenden euro’s hoeft te kosten en het gebruikelijk is dat de werkgever (een deel van) deze kosten betaalt, dan krijgen mensen weer een beetje zelfvertrouwen en durven ze een eventuele volgende stap ook wel te nemen.

Jan V.

Uit Gorinchem

Ik kan je niet genoeg bedanken voor wat je gedaan hebt, Bob. Ook de belletjes tussendoor als je merkte dat ik in paniek was of het even niet zag zitten.

Dat hoefde je niet te doen en heb je wél gedaan. Dan was ik ook weer gerustgesteld. Echt zó fijn! Dat heb ik óók heel erg gewaardeerd. Je menselijkheid.

Miriam V.

Uit Vlaardingen

Juridisch hulp inwinnen bij ontslag: waarom is het zo belangrijk?

Ontslag heeft impact: je kunt wel wat hulp gebruiken

Ontslagen worden heeft niet alleen praktische en financiële gevolgen voor een werknemer. Het heeft ook zeker emotionele impact, weet ik uit ervaring.

Onvrijwillig ontslag staat ook niet voor niets in de top 5 van meest ingrijpende gebeurtenissen. Zelfs als het ontslag vrijwillig plaatsvindt, met wederzijds goedvinden, dan mag je de impact niet onderschatten.

Stel je rechten als werknemer veilig bij ontslag met steengoed juridisch advies

Vooral bij zo’n aangrijpende en stressvolle gebeurtenis als ontslag, is het van groot belang om scherp te blijven. Doe je dat niet en zie je bepaalde arbeidsrechtelijke zaken over het hoofd, dan kan dat je zomaar duizenden euro’s kosten.

Denk aan het verliezen van jouw recht op een WW-uitkering, het mislopen van een passende ontslagvergoeding of het riskeren van een rechterlijke procedure. Schakel bij ontslag dus altijd juridisch hulp in.

Arbeidsrecht advies van arbeidsjurist: de ondergrens

Let op: voordat je iemand inschakelt voor arbeidsrechtelijke hulp of advies: controleer of diegene op z’n minst een arbeidsjurist/specialist arbeidsrecht is.

Wat is een arbeidsjurist/specialist arbeidsrecht? Nou, een a) meester in de rechten (universitaire master voltooid) die b) is gespecialiseerd in het arbeidsrecht (master arbeidsrecht + praktijkfocus op arbeidsrecht).

Je kan dit eenvoudig controleren op iemands LinkedIn-pagina. Want ja.. je wil echt geen advies opvolgen van “een klusser”. Oftewel: iemand die geen verstand van zaken heeft.

Nog een tip: werp ook altijd een kritische blik op iemands website. Houdt desbetreffende advocaat of jurist zich naast het arbeidsrecht ook nog bezig met andere rechtsgebieden? Zoals huurrecht, contractenrecht, ondernemingsrecht of zelfs ook strafrecht?

Als dat zo is.. dan heb je niet te maken met een échte arbeidsjurist/specialist arbeidsrecht. En dan is het oppassen geblazen.

Rechtshulp bij ontslag van ontslagrecht-specialist: de beste keuze

Waarom kun je bij ontslag het beste rechtshulp krijgen van een ontslagrecht-specialist? Het antwoord is simpel: een ontslagrecht-specialist kun je zien als een superspecialist.

Een ontslagrecht-specialist is net zo goed a) meester in de rechten en b) gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Maar, en daar komt ie: deze superspecialist houdt zich binnen het arbeidsrecht c) alléén maar bezig met het ontslagrecht.

Het ontslagrecht is namelijk een van de vele sub-rechtsgebieden binnen het arbeidsrecht. Dan weet je dat ook weer..

Kom een (digitaal) kop koffie drinken als je bent ontslagen en ontvang gratis juridische hulp!

Waar heb ik recht op bij ontslag?

Als werknemer heb je een aantal belangrijke rechten die je beschermen bij ontslag. De 3 belangrijkste rechten zijn 1) het opzegverbod, 2) de opzegtermijn en 3) de transitievergoeding. Daarom is het 1) altijd belangrijk om eerst te kijken of sprake is van een opzegverbod, bijvoorbeeld als je ziek bent. En als je wordt ontslagen, dan moet je werkgever 2) rekening houden met een opzegtermijn. Tijdens de opzegtermijn krijg je jouw loon doorbetaald. Weet dat je 3) bij ontslag bijna altijd recht heb op een transitievergoeding; de hoogte daarvan is afhankelijk van de duur van je dienstverband en de hoogte van je salaris.

Wat als je niet akkoord gaat met ontslag?

Als je niet akkoord gaat met het ontslag en je werkgever jouw arbeidsovereenkomst wil beëindigen, dan zal hij een ontbindingsverzoek bij de kantonrechter moeten indienen. Bij een ontslag op staande voet eindigt de arbeidsovereenkomst direct en kan je als werknemer zelf een procedure starten bij de kantonrechter. De uitkomst van een rechterlijke procedure is veelal onzeker en kost al snel duizenden euro, waardoor ontslag met wederzijds goedvinden (VSO) zeer gebruikelijk is.

Wat gebeurt er als ik ontslagen word?

Het antwoord op de vraag wat er gebeurt als je ontslagen wordt, is afhankelijk van jouw eigen handelen. Als je niks doet en de vervaltermijn van 2 maanden na het einde van de arbeidsovereenkomst laat verstrijken, dan verlies je het recht om het ontslag aan te vechten. In veruit de meeste gevallen sluiten werkgever en werknemer bij ontslag een vaststellingsovereenkomst. Op die manier hoef je niet naar de rechter, stel jij je ww-uitkering veilig en ontvang je een transitievergoeding of hogere ontslagvergoeding.

Wat wordt er uitbetaald bij ontslag?

Bij ontslag krijgt een werknemer bijna altijd de wettelijke transitievergoeding uitbetaald, tenzij je zelf ontslag neemt. Daarnaast moet je werkgever je een eindafrekening aanbieden: een overzicht waarop staat wat je nog krijgt uitbetaald, zoals je salaris, (pro rata) vakantietoeslag, vakantiedagen en een (pro rata) 13e maand. Misschien heb je ook nog recht op uitbetaling van bonussen of overuren. Goed opletten, dus.

Jij hebt nu juridisch hulp nodig, dat realiseer jij je.

Ik kan je die hulp geven, en snel ook. Want: hoe langer je wacht, hoe meer (financieel) risico je loopt.

Plan makkelijk en vliegensvlug een gratis VSO-adviesgesprek in. Dan maken we gezellig kennis, geef ik je wat tips mee en kijk ik of ik jou verder kan helpen.

Ideaal, toch?

Plan gratis VSO-adviesgesprek
100% vrijblijvend, je bent nergens toe verplicht – gelukkig maar 😀

Behoefte aan meer informatie?

Wil je meer weten over het onderwerp vaststellingsovereenkomst of ontslag? Dan heb ik goed nieuws: daar heb ik een ultiem blog over geschreven. Speciaal voor werknemers, want kennis is macht!

Óf ben je nog ietwat zoekende waar ik je precies mee kan helpen? Neem dan een kijkje op mijn overzichtspagina.

Contactinformatie

onbezorgd ontslag
Heemraadssingel 128B
3021 DJ Rotterdam

06 15 85 13 28

info@onbezorgdontslag.nl