Heb je een (VSO) in je handen gedrukt gekregen?
Wil je ‘m zelf beoordelen? Doe wat je niet laten kan.
Wil je zelf de onderhandelingen voeren? Go ahead…
Maar, als je ’t uiteindelijk in je uppie wil doen, en daardoor bijvoorbeeld jouw ww-uitkering verliest. En tekent voor een nadelige einddatum of een veel te lage ontslagvergoeding. En achteraf spijt hebt.
Tja, dan is dat je eigen schuld geweest. Sorry, not sorry.
Wat er allemaal in de vaststellingsovereenkomst staat is voor jou lastig te begrijpen. Voor iemand met jarenlange ervaring in het ontslagwereldje, is dat wel anders.
Kortom, dit is nou niet bepaald het moment om ’t in je uppie tegen je werkgever op te nemen.
No worries, dat is ook niet nodig – wij regelen het, samen met jou.
Elke dag zijn wij meerdere VSO’s aan het doorspitten, aan het controleren op fouten.
Constructieve onderhandelingen aan ’t voeren, overtuigen.
De belangen van werknemers veiligstellen. Denk aan het recht op WW, langer in dienst blijven en vrijstelling van werk met behoud van loon. Maar ook een hogere ontslagvergoeding, volledige juridische kostenvergoeding en een positief getuigschrift. En ga zo maar door.
De ene ontslagzaak, is de andere niet. De ene werknemer heeft andere wensen dan de andere.
Je wil afspraken in die VSO waar jij zelf ook iets aan hebt.
De regie herpakken, controle ervaren.
Wij richten ons volledig op ontslagrecht. Het is niet zomaar een aspect van onze werkzaamheden; het is waar we echt in uitblinken. Met vele jaren ervaring en diepgaande kennis binnen dit vakgebied, weten we precies hoe we jouw belangen het beste kunnen behartigen.
Bij ons geen dubbele agenda. We staan volledig aan jouw kant, en dat merk je in alles. We zijn echter niet blind voor de positie van je werkgever: we houden rekening met hun belangen en stellen duidelijke grenzen. Waarom? Omdat een goede overeenkomst voor beide partijen uiteindelijk het meeste oplevert. Zo krijg jij wat je nodig hebt, zonder dat het escaleert.
Waar wij ons op richten? Jouw zakelijke belangen. We concentreren ons volledig op wat voor jou van belang is, zonder onnodig te blijven hangen in persoonlijke kwesties. Zo behartigen we jouw belangen op een manier die effectief is, maar tegelijkertijd de relatie met je werkgever respecteert. Dit is de essentie van belangen-georiënteerd onderhandelen: doelgericht en met respect.
Geen verrassingen achteraf, geen verborgen kosten. Jij weet van tevoren precies waar je aan toe bent, en in de meeste gevallen betaalt je werkgever de rekening. Dit betekent dat jij je geen zorgen hoeft te maken over kosten en er gerust op kunt zijn dat het allemaal goed komt met die vaststellingsovereenkomst van je.
Wij regelen het voor je. We zijn er zo zeker van dat je een concrete resultaatgarantie hebt: geen resultaat, geen kosten. Met de risicovrije proefperiode loop je geen enkel risico, en eerlijk gezegd: er is nog nooit gebruik van gemaakt – gelukkig maar 😉
We zorgen ervoor dat jouw zaak snel en efficiënt wordt afgehandeld, zodat je dit vervelende hoofdstuk netjes kunt afsluiten. Geen eindeloos gedoe, maar een waardig en respectvol einde, zodat jij met een gerust hart verder kunt.
Wat je niet wil, is zélf die juridische afspraken maken. Zélf onderhandelen over jouw ontslag.
En vooral niet: emoties de overhand laten nemen, eindeloos piekeren en barstende koppijn door dat verrekte ontslag.
Het klinkt misschien hard, maar: het gaat niet om wat jij en je werkgever vinden. Het gaat niet om principes. Het gaat niet om wie schuld heeft. Het gaat niet om het eindeloos verdedigen én aanvallen van juridische posities.
Herhaal wat ik zeg: onderhandelen gaat om belangen. En die belangen vertroebelen, door emoties en principes.
Tuurlijk raakt ’t je, ’t is ook vaak oneerlijk. Het is menselijk dat je daar iets van vindt. Het gaat je alleen niet verder brengen, als ’t gaat om constructieve onderhandelingen.
En het draait ons, bij onbezorgd ontslag, om die constructieve onderhandelingen. En ja: dat betekent ook rekening houden met de belangen van je werkgever.
Goodwill opbouwen. Het dialoog aangaan. Onderhandelen over afspraken.
Overtuigen, dát is ons werk.
Heb je een vaststellingsovereenkomst ontvangen? Zo ja, dan is dit een voorstel tot beëindiging van jouw arbeidsovereenkomst en heb je hulp nodig. Om jouw onderhandelingspositie te versterken, is het belangrijk om erachter te komen waarom je werkgever dit ontslagvoorstel doet.
Vraag je werkgever naar de reden van het voorgestelde ontslag. Ga met je werkgever in gesprek. Stel je redelijk op.
Het gebeurt vaak dat een werkgever eigen personeel onder druk zet. Dit is een manier om snel en goedkoop van je af te komen. Althans: als je geen goede hulp ontvangt.
Let erop dat je geen toezeggingen doet. Voel je ook niet verplicht om snel akkoord te gaan of meteen te tekenen. Zolang je geen akkoord geeft en niet overgaat tot ondertekening, kan het ontslag nooit officieel worden.
Geef gerust aan dat je wat meer tijd nodig hebt om over het voorstel na te denken.
Ga in de tussentijd op zoek naar een jurist of beter: een ontslagrecht-specialist. Win advies in en ontvang juridische hulp bij jouw ontslag & vaststellingsovereenkomst genoemd. Dit zorgt voor rust in je hoofd en voorkomt drama over het ontslag.
In de vaststellingsovereenkomst (VSO) staan afspraken over het ontslag. Denk aan:
Kun je zelf je vaststellingsovereenkomst controleren? Ja, maar het is uiterst risicovol. Als je ook maar één foutje maakt, verlies je zo jouw recht op ww of ontslagvergoeding.
Terwijl een specialistische check van op z’n minst een jurist arbeidsrecht broodnodig is.
Want, wanneer is sprake van een goede deal? Waar moet je op letten bij het controleren van een vaststellingsovereenkomst? Hoe verwoord ik gemaakte afspraken in de beëindigingsovereenkomst? Wat is een redelijke ontslagvergoeding?
Weet jij veel…
Je vaststellingsovereenkomst laten controleren is dus geen overbodige luxe.
Berekenen jouw ontslagvergoeding (transitievergoeding) met de rekentool van onbezorgd ontslag.
Een vaststellingsovereenkomst is nutteloos als je recht op ww niet wordt veiliggesteld. Jouw beëindigingsovereenkomst moet een aantal specifieke bepalingen bevatten. Namelijk dat:
Weet dat het UWV nog meer eisen stelt aan het toekennen van een ww-uitkering.
Ga nou niet zelf klussen in de vaststellingsovereenkomst. Schakel een arbeidsrecht advocaat (Rotterdam), jurist arbeidsrecht of ontslagrecht-specialist in. Ik help je aan een onbezorgd ontslag.
Bereken de hoogte en duur van jouw ww-uitkering met de rekentool van onbezorgd ontslag.
Heb je jouw vaststellingsovereenkomst laten controleren? Dan kun je gaan onderhandelen over de inhoud van de vaststellingsovereenkomst.
Ga na wat de ontslagreden is. Hoe sterk is je zaak? Heeft je werkgever een redelijke grond om over te gaan tot het ontslag? Denk aan bedrijfseconomische redenen, verstoorde arbeidsverhouding of een ontslag op staande voet. Welke bewijzen heeft je werkgever daarvoor?
Hoe zwakker jouw ontslagzaak, hoe groter de kans is dat je werkgever een gerechtelijke procedure aanspant. Dit wil je voorkomen, omdat een juridische procedure duizenden euro’s komt.
Je hebt iemand nodig die vertelt hoe sterk je onderhandelingspositie is. Die weet wat een redelijk onderhandelingsresultaat is. Zodat je al jouw rechten veiligstelt en er het maximale uit je ontslag haalt. Een jurist arbeidsrecht, met speciale focus op het ontslagrecht.
Kortom, onderhandelen over een vaststellingsovereenkomst is een must. Je kan dit alleen doen; weet wel dat je dan vergaande financiële risico’s loopt.
Na al het onderhandelingswerk, leg je de afspraken vast in de vaststellingsovereenkomst. Dit vereist ontslagrechtelijk denk- en schrijfwerk – werk voor specialistische juristen en advocaten, dus.
Als alles correct staat beschreven, ga je over tot ondertekening.
Voilà . Je hebt dit nare hoofdstuk met een gerust hart afgesloten. Blik op de toekomst en doorrrr.
Oh ja: na het het bereiken van schriftelijke overeenstemming heb je nog een bedenktermijn van 14 dagen.
Wij bieden rust en duidelijkheid over je financiële toekomst.